Med bedstemor i tidens labyrint

Det er nu blevet tid til en debut som børnebogsforfatter for den mangeårige og veletablerede voksenromanforfatter Jens Christian Grøndahl der med bogen ”Med Bedstemor i tidens labyrint” fortæller en fin historie om besættelsestiden.

”Med Bedstemor i tidens labyrint” er en højtlæsninsbog om den 7-årige Nina og hendes Bedstemor Gladys. Fortællingens ramme er nutidens København, hvor Nina bor med sin mor og far. Hun besøger sin rare bedstemor, og en dag falder talen på dengang, da der var krig og hvor bedstemor selv havde en veninde, der hed Nina. Nina var jødisk, og måtte derfor flygte til Sverige.
Kort inde i historien falder bedstemor på et nyvasket gulv og må på sygehuset. Ninas mor synes det er blevet tid til at mormor skal på plejehjem og Nina vil nu sørge for, at undgå det ved at advare sin søde bedstemor. Nina lokker mormor til at de to stikker af ned af bagtrappen, da kommunen kommer på besøg. I det øjeblik de kommer ned i baggården, passerer de en usynlig dør til datiden. Pludselig er de tilbage i besættelsestiden, hvor de møder bedstemor Glayds som barn og hendes jødiske veninde Nina.

Bogen er skrevet i et roligt, afdæmpet og venligt sprog uden nogen dikkedarer. Det emmer af gamle dage også i sin form og stil. Det samme gør de fine, præcise illustrationer af Lars Gabel der rammer plet på bedste vis.

”Med bedstemor i tidens labyrint” er kendetegnet ved at være utrolig oplysende og faktuel. Bogen er spækket med små og store informationer om livet under krigen – og netop her bliver sproget brugt til at fremhæve og lege med de gammeldags ord og udtryk.
Historien om Nina og hendes bedstemor er fremfor alt en hyggelig og lærerig tidsrejse til et særligt øjeblik i historien, eftertiden aldrig må glemme. Den fortjener absolut at blive læst af rigtig mange!

Køb Med bedstemor i tidens labyrint online

Skriv et svar